Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, bugün açıklanacak olan ve yükseliş göstermesi beklenen ABD Tüketici Güveni endeksi verisi öncesi yükseldi. Bu yükselişler sonucu, gösterge endeks bu haftaki kayıplarını geri aldı. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri de yukarı yönde hareket etti.

Banka hisseleri, Citigroup'un sektör için tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 1.4 değer kazandı. Dünyanın en büyük madencilik şirketi BHP Billiton Ltd. ve üçüncü büyük madenci Rio Tinto Group, metal fiyatlarının Londra'da ralli yapmasının etkisi ile, ham madde şirketlerine gelen alımlara öncülük etti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, Londra saati ile 08:31'de 279.3 puana çıktı. Endeks, şirket karları ve hükümet teşvik tedbirlerinin ekonomik toparlanmayı destekleyeceği beklentileri ile, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 6.5 yükseldi. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7'lik bir tırmanış gerçekleştirdi.

Baader Bank AG'nin Frankfurt ofisinden araştırma müdürü Robert Halver, "Yıl sonuna kadar hisse senetlerinde beklentim halen yükseliş yönünde, ancak yaz döneminde daha volatil bir seyir görmeliyiz" dedi ve Halen borç krizi ile karşı karşıyayız, ancak likidite ortamı halen iyi" şeklinde görüş bildirdi.