Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a ek yardım edeceği yolundaki spekülasyonla yükseldi. Bu hareket, New York Borsası açıldığında Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dört haftalık düşüşün ardından bir sıçrama yapabileceğini işaret ediyor.

En büyük petrol alanı servis sağlayıcısı Schlumberger Ltd., ham petrol fiyatlarının ikinci gün üst üste değer kazanmasının ardından, New York'ta ilk işlemlerde yükseldi. ABD'nin en büyük aluminyum üreticisi Alcoa Inc. yüzde 1.2 değer kazandı. Barrick Gold Corp., altının üçüncü günde de yükselmesinin etkisiyle yüzde 1.2 prim yaptı.

Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.9 yükselerek, New York saati ile 07:24'te 1,342.3 puana çıktı. Gösterge endeks, Avrupa'daki borç krizinin kötüleşmekte olduğu endişeleri ile son 15 ayın en uzun haftalık düşüş sürecini tamamladı ve aylık yüzde 2.4'lük bir kayba yönleniyor.ABD piyasaları dün tatil nedeniyle kapalıydı. Dow Jones endeks vadelisi 106 puan ya da yüzde 0.9 yükselerek 12,534 puana çıktı.

Frankfurt'taki F+M Financial GmbH'den Jens Finkbeiner, "Avrupalı yetkililerin Yunanistan'a ek yardım yapacağı spekülasyonu, bugün hisse senedi piyasalarındaki yükselişin tetikleyici faktörüydü" dedi ve "Piyasaların önümüzdeki birkaç gün daha da yükselmesini bekliyorum. Ancak soru, bu çıkışın sürdürülebilir olup olmadığında" dedi.