Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Grup Başkanı Jean-Claude Juncker'ın Yunanistan'a dair yaptığı açıklamaların ardından euro'nun üç haftanın en yüksek seviyesine çıkmasıyla birlikte Avrupa hisse senetleri yükseldi.

Alpha Bank ve EFG Eurobank Ergasias, Atina Borsasında yüzde 8'den fazla tırmanarak Yunan bankalarındaki yükselişe öncülük etti. Vestas Wind Systems alternatif enerji şirketlerindeki yükselişin başını çekti. Nokie Oyj ise ikinci çeyrek ve yıllık satış beklentisini indirmesinin ardından yüzde 18 değer yitirdi.

Stoxx Europe 600 endeksi, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 0.7 yükselerek 280.87 puan oldu. Endeks, Yunanistan'ın borç krizi endişesiyle dört hafta üst üste değer kaybetmişti. 17 Şubat'ta bu yılın en yüksek seviyesini gören Stoxx 600, bu tarihten sonra yüzde 3.5 oranında gerilemişti.

ING Investment Management'ta stratejist olan Valentijn Van Nieuwenhuijzen, Bloomberg International'a, "Piyasalarda Yunanistan'la ilgili olarak bugüne dek oldukça kötümser bir dönemden geçtik. Ancak daha iyimser bir hava oluşmaya başladı. Önümüzdeki birkaç ayda Yunanistan'daki durumun daha kötüye gideceği endişesi şimdilik yatışmış durumda" dedi.