Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Çin'de imalat sanayinin son dokuz ayın en yavaş hızında artması sonrası, üç günde ikinci kez aşağı yönde hareket etti. Asya hisse senetleri yükselirken, ABD endeks vadelileri dalgalı seyir izledi.

Banca Monte dei Paschi SpA, bankanın kontrolünü elinde bulunduran hissedarın 450 milyon adet hisseyi satmaya başlamasının ardından yüzde 5.5 düştü. Nokia Oyjikinci günde de düştü ve teknoloji şirketlerine gelen satışlara öncülük etti. Avrupa'nın ikinci büyük sigorta şirketi Axa SA, Kanada'daki işini Intact Financial Corp.'a 2.6 milyar Kanada dolarına (2.7 milyar ABD doları) satma konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 2.8 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 10:09'da 280.37 puana indi. Endeks artı ve eksi bölgeleri arasında sekiz kez gidip geldi. Gösterge endeks, Yunanistan'ın borçlarını yeniden yapılandıracağı spekülasyonlarına bağlı olarak, geçen ay yüzde 1'lik bir kayıp yaşadı. Endeks, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 3.7 düştü.

Credit Suisse Asset Management'ın Londra ofisinden kıdemli danışman Bob Parker, "Küresel ekonomide açık bir biçimde yavaşlama var" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.2 yükselirken, Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1'den daha az bir düşüş gösterdi.