Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, ekonomik büyümenin, gelişmiş ülkelerdeki ekonomik yavaşlamayı dengeleyeceği beklentileri ile yükseldi. Bu hareket sonucu, gösterge endeks son 1.5 ayın en hızlı haftalık yükselişini göstermeye hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 artışla, Singapur saati ile 14:15'te 1,161.11 puana yükseldi. Endeks bu hareketle, haftayı, son altı haftanın en yüksek rakamı olan yüzde 1.2'lik yükselişle kapamaya hazırlanıyor. Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 0.6, Hindistan'da Sensitive Endeksi yüzde 0.6 ve Tayland'da SET Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Citigroup Inc.'nin EPDR Global'in verilerine dayanarak hazırladığı rapora göre, gelişen piyasa hisse senedei fonları, 1 Haziran ile biten haftada yaklaşık 820 milyon dolar fon çekti. Böylelikle fonlardan iki haftadır görülen çıkışlar tersine döndü. Hindistan'da, yabancı yatırımcılar, 1 Haziran'a kadarki veriler gösterdiği üzere, bu yıl ülke hisse senetlerinde net alıcı durumuna geldi.

Citigroup'un sahibi olduğu Asia Pacific Equity Strategy'den Markus Rosgen, "Yatırımcılar, daha güçlü küresel gelişen piyasa büyüme görünümünden ve çekici değerlemelerden memnun" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.8 yükseldi ve böylelikle, gelişmiş piyasaların göstergesi MSCI Dünya Endeksi'ndeki yüzde 3.5'lik yükselişin gerisinde kaldı.