Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF ve AB, Yunanistan'a yardım için yeni kemer sıkma ve önlem paketinin meclisten geçmesini bekliyor. Diğer yandan Uluslar arası Para Fonu IMF, Yunanistan’ın ikinci kurtarma paketini henüz gündemlerine almadıklarını belirtti.

Uluslararası Para Fonu Başkan Yardımcısı John Lipsky, IMF’nin şu anda Yunanistan'a ikinci bir yardım paketini müzakere etmediğini açıkladı.

Lipsky, IMF'nin önceliğinin 110 milyar euroluk ilk paketin beşinci yardım dilimi olduğunu belirtirken, "Yunanistan için şimdilik mevcut programa odaklandık" dedi.

Yeni yardım ihtimalinin olduğunu ifade eden John Lipsky, ancak henüz Atina'dan herhangi bir talebin gelmediğini hatırlattı.

IMF birinci başkan yardımcısı, Yunanistan’ın reformlarının yolunda olmasının, programı yoluna sokacak önlemler paketi üzerinde anlaşılması olduğunu söyledi.

Lipsky, aynı zamanda, Euro Bölgesi’nin de Yunanistan’ı finanse etmeyi sürdüreceği garantisi vermesi gerektiğini ifade etti.

IMF’nin Euro Bölgesi ülkelerine yönelik 4. madde konsültasyon çalışmalarına ilişkin raporunda ise, Euro Bölgesi borç krizinin ekonomik toparlanmayı tehdit ettiği belirtildi.

Euro Bölgesi’nin bunu kontrol altında tutmak için daha fazla işbirliğine gitmesi ve güvenin yeniden inşası için birlikte hareket etmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Avrupa’da bankacılık sektörünün güçlendirilmesinin birinci öncelik olduğu belirtilen raporda, dinamik ve istikrarlı ekonomik ve parasal birlik için daha fazla ekonomik ve finansal entegrasyonun zorunlu olduğuna dikkati çekildi.