Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük fonlarından biri olan Paulson&Co., Çinli ormancılık şirketi Sino Forest’taki hisselerinin satışından 500 milyon doların üzerinde zarar etti.

Sino Forest’ın hesaplarında usûlsüzlük yaptığına ilişkin açılan davalar, Paulson’ın kayıplarının en  büyük nedeni oldu. Çinli şirket Sino Forest’ın hisseleri, açıktan satış yaptığı ve bunlarda usûlsüzlük yaptığı öne sürülen Carson Block sebebiyle değer kaybediyor.

Sino Forest’taki sorun, Paulson & Co.’nun sahibi John Paulson da uzun süredir elinde bulundurduğu hisselerin zayıf performansı sebebiyle zarar ediyordu.

Bir açıklama yayınlayan John Paulson, Sino Forest’taki şeffaflık sorunlarını gerekçe göstererek, bu sebeple şirketteki hisselerini sattıklarını, şimdi de bağımsız komisyonun usûlsüzlük soruşturmalarını aydınlatmasını beklediklerini belirtti.

Paulson&Co., Sino Forest’ın en büyük paydarşlarında biriydi. Sino Forest’taki araştırma ve davaları yürüten muhasebecilik şirketi Pricewaterhouse Coopers’ın, şirkete ait raporları 2-3 ay içinde açıklaması bekleniyor.