Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ham petrol stoklarının üst üste 3 hafta düşüş yaşaması ile petrol New York'ta tırmanışını ikinci güne taşıdı. 

Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker'in Yunanistan Başbakanı George Papandreu hükümetinin finansal yardımı alabilmek için ne gerekiyorsa yapması gerektiğini açıklamasının ardından petrol vadelileri yüzde 0.8 kadar değer kazandı. Petrol, ayrıca teknik göstergelerin fiyatların çok fazla düşeceğine işaret etmesinin ardından yükselişe geçti. Bloomberg'in araştırmasına göre ABD Enerji Bakanlığı'ndan bugün açıklanacak olan veriler ABD ham petrol arzının geçtiğimiz hafta 1.63 milyon varil düştüğünü gösterebilir.

Commodity Broking Services yöneticisi Jonathan Barratt, "Piyasaya dönüş ve Yunanistan'ın borç sorununu bir şekilde çözeceğine dair biraz da olsa iyimserlik var." yorumunda bulundu.

NYMEX elektronik işlemlerdeki temmuz teslimli petrolün varili 74 sent kadar yükselerek 94 dolardan işlem gördü, Sidney'de ise 12.25'te 93.45 dolara yükseldi. Bugün sonlanacak olan kontrat ise dün 25 sent değer kazanarak 93.26 dolardan işlem gördü. Daha aktif bir şekilde işlem gören ağustos vadelileri ise 7 sent artışla bugün 93.70 dolara ulaştı.