Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, Yunanistan'ın borç krizinin hafiflediğine yönelik iyimserliğe bağlı olarak yükseldi. Bu hareket sonucu, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi dördüncü günde de yükseliyor.

Wells Fargo & Co. ve JPMorgan Chase & Co., Yunanistan hükümetinin güvenoyu alacağı beklentisi ile Avrupalı bankalara gelen alımlardan olumlu etkilendi. Konut mobilya perakendecisi Bed Bath & Beyond Inc., ilk çeyrek karının beklentileri aşabileceğini duyurmasının ardından yüzde 1.2 değer kazandı. Dünyanın en büyük tüketici elektronik perakendecisi Best Buy Co., 5 milyar dolarlık hisse geri alımına hazırlanması ve çeyrek dönem temettüsünü artırması sonrası yüzde 4.1 prim yaptı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, New York saati ile 09:33'te 1,283.71 puana çıktı. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi, son üç günde yüzde 1 yükseldi. Dow Jones Endeksi 42.58 puan ya da yüzde 0.4 yükselişle 12,122.96 puana ulaştı.

Paris merkezli Ofi Patrimoine'nin fon yöneticisi Jacques Porta, "Her geçen gün, Yunanistan'daki durum hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyoruz ve çözüme yaklaşıyoruz" dedi ve "Atılan her adım bir rahatlama getiriyor" şeklinde yorumda bulundu.