Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF, borç krizindeki İspanya ekonomisinin hâlâ daha toparlanamadığını ve daha fazla düzeltmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Uluslararası Para Fonu IMF, Madrid’i risklere karşı uyararak, durumun kötüleşme ihtimali olduğunu, Yunanistan’daki risklerin yayılmasının göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu.

İspanya’nın ekonomik sorunları gidermek üzere büyük çaba gösterdiğini söyleyen IMF, ancak ülkedeki iş gücü piyasasını eleştirerek, reformların artırılması gerektiğini belirtti.

IMF’nin yayınladığı değerlendirmede, İspanya’yı hâlâ daha uzun ve zorlu bir yolun beklediğini, bu sebeple ekonomik reformların aynı hızda devam edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Para Fonu, “Ülkede birikmiş olan dengesizlikler ve sektörler arası kaynakların yeniden dağıtılması, zorlu ve yıllar alacak bir süreç” dedi.

İspanya’da üretimdeki büyümenin zayıf, işgücü piyasalarının ise henüz işlevsiz olmaya devam ettiği belirtilerek, bu sorunların giderilmesinin gerektiği belirtildi.

Diğer yandan IMF, İspanya Başbakanı Zapatero’nun bütçe açıklarını azaltma, bankacılık sistemini yapılandırma ve emeklilik sistemini yeniden düzenleme gibi konulardaki çabasını takdir ettiklerini söyledi.