Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Yunanistan Başbakanı George Papandreu'nun güvenoyu almasına karşın kemer sıkma tedbirlerini parlamentodan geçiremeyeceği endişeleri ile, son bir haftanın en yüksek seviyesinden düştü. Asya hisse senetleri ise ikinci gün üst üste yükseldi.

Avrupa ortak para birimi yüzde 0.3 düşerek, Tokyo saati ile 13:51'de 1.4374 dolara indi. Parite güniçinde 1.4434 dolar seviyesine kadar çıkmıştı. Güney Kore won2u ve Tayvan doları değer kazanırken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 yükseldi. Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı, dünkü yüzde 1.3'lük çıkışının ardından yüzde 0.2 düştü. The Markit iTraxx Australia Endeksi son üç ayın en hızlı düşüşünü kaydetti.

Papandreu 300 parlamenterin 155'inin desteği ile güvenoyu almasına karşın, 78 milyar euroluk kemer sıkma paketi için de meclis onayı gerekiyor. Asya hisse senetleri ise, Fed toplantısı sonrası yapılacak açıklama öncesi, son üç ayın en düşük seviyesinden başlattığı yükselişini sürdürüyor.

Samsung Asset Management Co.'nun Seul ofisinden Lim Chang Gue, "Yatırımcılar, Yunanistan'ın uluslararası yardıma bir adım daha yaklaştığı beklentisine oynuyor. Ancak süreç o kadar da rahat değil. Zira Yunan halkı kemer sıkma politikalarını sert bir şekilde protesto ediyor" dedi ve "Hisse senedi piyasaı yükselişi sadece teknik bir sıçrama gibi görünüyor ve şu an için fazla iyimser değilim" yorumunda bulundu.