Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de enflasyon oranlarının bu ay da hızlanacağı beklentisi ve para piyasası faizlerindeki artışın nakit sıkışıklığını daha da kötüleştireceğine işaret etmesiyle, Çin'de hisseler son 6 gün içinde 5. kez değer kaybetti.

China Citic Bank Corp., para piyasası faizlerinin son 3 yılın zirvesine tırmanmasıyla bankalar arasındaki kayıplara öncülük etti. Çin'in en büyük imar şirketi China Vanke Co., Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun enflasyonun Haziran'da Mayıs'tan daha yüksek bir oranda hızlanacağını söylemesi üzerine yüzde 1 düştü. Kweichow Moutai Co. ise temel tüketim maddeleri üreticilerinin ekonomik yavaşlamaya daha dirençli olduğu düşüncesiyle, son 3 günün ilk kazancını kaydetti.

Yüksek enflasyon devam ettiği sürece para politikalarının sıkılaştıracağına yönelik spekülasyonların da gevşemeyeceğini belirten Lion Fund Management Co.'nun fon yöneticilerinden Mei Luwu, hisselerdeki dalgalanmanın da devam edeceğini öngördü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 2,638.77 puana geriledi. Endeks gün içinde 5 kez seyir değiştirdi. CSI 300 Endeksi de yüzde 0.3 kayıpla 2,900.47 puana düştü.