Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Medya patronu Rupert Murdoch'ın oğlu, gazetenin yönetim kurulu başkanı James Murdoch, yaptığı konuşmayla, ''News of the World''ün son sayısının Pazar günü yayımlanacağını açıkladı. Gazete, İngiltere’de çok sayıda kişinin telefonlarını yasa dışı olarak dinlemekle suçlanıyor.

Gazete, 9 yıl önce kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan 13 yaşındaki Milly Dowler'ın yakınlarının ve 7 Temmuz 2005 Londra terör saldırıları kurbanlarının yakınlarının telefonlarını dinlemekle itham ediliyor.

Irak ve Afganistan'da ölen İngiliz askerlerin ailelerinin gazete tarafından gizlice dinlendiği de iddia ediliyor.

''News of the World''ün siyaset ve sanat dünyasından ünlü kişilerin telefonlarını dinlediği iddiaları daha önce gündeme gelmişti.

İngiltere başbakanlığı, gazetenin kapanma kararında etkisi olmadığını açıklarken, Başbakan David Cameron'ın sözcüsü konuya ilişkin bağımsız bir soruşturmanın yine de yürütüleceğini söyledi.

İngiltere'nin en çok satan tabloid gazetesi ''News of the World'', ülkede 168 yıldır basılıyor. Gazete son yıllarda Kraliyet ailesinin yakınları başta olmak üzere çok sayıda kişinin telefonlarını dinlediği gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Rupert Murdoch, sahibi olduğu ''News Corporation'' şirketi İngiltere'de The Sun, The News of the World, The Times gazeteleri ile Sky kanalının yüzde 39'unun sahibi.

Bu arada telefon dinleme skandalı nedeniyle, Murdoch'ın İngiltere'deki dijital uydu kanalı BSKYB'nin tamamını satın almasıyla ilgili, ihalenin Eylül ayına kadar ertelendiği belirtiliyor.