Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya piyasalarında, bugün artış göstermesi beklenen ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi, hisse senetleri üçüncü haftayı da yükselişle kapatmaya yönlenirken, Kore para birimi won değer kazandı, hazine tahvilleri ise düştü. Nikkei 225 Endeksi son dört ayın zirvesine çıkarken, Japon tahvil riski düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:13'te yüzde 0.6 yükseldi ve Nikkei Endeksi yüzde 0.6'lık bir yükseliş gerçekleştirdi. Markit iTraxx Japonya Endeksi son altı haftanın en düşük seviyesine indi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi bir baz puan yükselirken, Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 geriledi. ABD doları yen karşısında üçüncü haftayı da kazançla kapamaya hazırlanırken, won son üç yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. Brent petrolü ise üç günlük yükselişini tersine çevirdi.

Dün açıklanan ABD ADP özel sektör istihdam verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından, ekonomistler, bugün 15:30'da açıklancak olan tarım dışı istihdam verisinin Haziran ayında, Mayıs ayı verisinin iki katı üzerinde çıkmasını bekliyorlar. Bu hafta bu yılki üçüncü faiz artışını gerçekleştiren Çin'de yarın enflasyon verisi açıklanacak.

Naperville, Illinois'te Calamos Asset Management Inc. CEO'su John Calamos, "Riskli varlıklar şimdilerde gerçekten bulunulması doğru olan bir yer. Zira çift dipli resesyona gireceğimizi hissetmiyoruz" dedi ve "Ekonomi büyüyüyor. Büyüme yavaş olacak, ancak birkaç hafta öteye, daha doğrusu birkaç çeyrek öteye bakıldığında, yatırımcılar ödüllendirilecek" yorumunda bulundu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, düşen üç hisse karşılığı beş hisse değer kazandı ve endeks haftalık kazancını yüzde 1.9'a genişletti. Endeks Nisan ayından bu yana ilk kez üç haftalık bir ralli gerçekleştirdi.