Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın borç krizinin kolayca çözülmeyerek endüstri büyümesini etkilemesi ile bakır düşüşe geçebilir.

Bloomberg'in "Haftalık Bakır Araştırması"na katılan 13 analist, yatırımcı ve traderın 10'u ya da yüzde 77'si önümüzdeki hafta bakır fiyatlarının düşeceği yönünde görüş belirttiler. Katılımcıların 2'si bakır fiyatların yükseleceğini söylerken 1 kişi ise sabit kalacağı tahmininde bulundu. Londra Metal Borsası'nda işlem gören 3 ay vadeli bakırın metrik tonu dün itibarı ile bu hafta yüzde 3.2 değer kazanarak 9,746.50 dolardan işlem gördü.

Yunanistan'ın euro bölgesinin iflas edecek ilk ülkesi olacağı endişesi ve  Avrupa Merkez Bankası'ndan daha fazla faiz artımını sinyallerinin ortasında euro dolar karşısında iki haftanın düşüğüne geriledi. Avrupa Maliye Bakanları 11 temmuzda Brüksel'de toplantıya gidiyorlar. Euro bölgesi Yunanistan'ın borç krizi ile baş etmeye çalışırken bir de Portekiz'in notunun yatırım yapılamaz seviyeye çekilmesinin ardında 6 temmuz tarihinde borçlu ülkelerin tahvilleri tepetaklak oldu. 

Danske Bank A/S analistlerinden Christin Tuxen konuyla ilgili "Yunanistan'ın durumu hala daha bir kesinlik kazanmadığı için euro - dolar paritesini daha uzun süre baskı altında göreceğiz." yorumunda bulundu.
    
144 haftadır devam eden haftalık bakır araştırması 69 hafta ya da yüzde 48 doğru sonuca ulaştı.

Bu haftanın sonuçları: Yükselir: 2 Düşer: 10 Sabit kalır: 1