Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, bugün ABD'de açıklanacak olan istihdam verisinin dünyanın en büyük ekonomisinin iyileşmekte olduğu yönünde işaret vereceği beklentileriyle yükseldi. Bu hareket sonucu, gösterge endeks son iki ayın en yüksek seviyesine çıktı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, Singapur saati ile 15:31'de 1,171.31 puana yükseldi. Endeks bu hareket ile birlikte, 3 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Bu hafta yüzde 1.3 yükselen endeks, üçüncü haftayı da artıda kapamaya yöneldi. Böylelikle, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi son üç ayın en uzun süreli rallisini gerçekleştirmiş olacak. Endonezya'da Jakarta Bileşik Endeksi yüzde 1.5 yükselerek rekor seviyede kapatmaya yönlendi. Hong Kong'da Hang Seng China Enterprises Endeksi, Çin'de yarın açıklanacak olan enflasyon verisi öncesi yüzde 0.9 yükseldi.

Citigroup Inc.'ye göre, gelişen piyasalar hisse senedi fonlarına, ikinci hafta üst üste net giriş oldu. ABD'de bugün açıklanacak olan Haziran ayı tarım dışı istihdam verisinin, Mayıs ayındakinin iki katı yukarıda çıkması bekleniyor. Zira dün açıklanan ABD ADP özel sektör istihdam verisinin beklenenin oldukça üzerinde artış göstermesi, küresel ekonomide toparlanmaya yönelik güveni güçlendirdi.

Singapur'da HSBC Global Asset Management'tan yatırım stratejisi müdürü Philip Poole, "Yazın sonunda, ABD ekonomisinde, resesyona dönüş değil, yumuşak bir sorun olduğu ortaya çıkacak" dedi ve "Bu noktada, Çin'in sert inişe doğru gitmediği de açık. Bu bölgelerdeki bazı çözümlere dayanarak, piyasaların yılsonundan önce ralli yaptığını görebiliriz" yorumunda bulundu.