Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İki yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi, bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin istihdamda artışın hızlandığını göstermesinin beklenmesinden dolayı son bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Hazine tahvil faizleri, Euro Bölgesi borç krizinin kötüleşebileceği beklentilerine dayanarak erken saatlerde gösterdiği düşüşleri geri aldı. Bloomberg'in araştırmasına göre, bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Haziran ayı tarım dışı istihdamın 105,000 artması bekleniyor. Bu veri Mayıs ayında 54,000 artmıştı. İşsizlik oranının ise Haziran ayında değişmeyerek yüzde 9.1'de kalması bekleniyor. Dün açıklanan ABD ADP özel sektör istihdam verisi Haziran ayında 157,000 artış göstermişti. Bu veri önceki ay 36,000 artmıştı.

Lloyds Bank Corporate Markets'in Londra ofisinden sabit getirili menkul kıymetler stratejisti eric Wand, "Piyasa tarım dışı istihdam verisini bekliyor" dedi ve "Dünkü ADP verisinin ardından, piyasada bugünkü istihdam verisinin beklenenden daha iyi çıkacağı algılaması var. Piyasa verilerin yukarı yönlü sürprizlerine duyarlı ve bu yüzden ve bu durum faizleri daha da yükseltebilir" yorumunda bulundu.

İki yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi New York saati ile 06:51'de yüzde 0.47 seviyesine geldi. Bu kağıdın faizi erken saatlerde yüzde 0.48'e çıkarak 1 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Haziran 2013'te vadesi dolacak yüzde 0.375 faizli kağıdın fiyatı 99 26/32 seviysine geldi. İki yıllık kağıdın faizi dün beş baz puan yükselmişti. Beş yıl vadeli tahvilin faizi ise, dün 7 baz puan yükseldikten sonra bugün fazla bir değişiklik göstermeyerek yüzde 1.73'te kaldı.