Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank'ta yönetim değişiyor. 63 yaşındaki Deutsche Bank'ın Başkanı Josef Ackermann'ın yerine, bankanın yatırım bankacılığı bölümünün başkanı Anshu Jain ve ulusal bankacılıktan sorumlu Jurgen Fitschen getirilecek.

Yönetimdeki değişiklik Pazartesi günü Deutsche Bank tarafından doğrulanırken banka, Ackermann’ın da denetim kurulunda kalmasını istediklerini açıkladı. Buna göre, Alman devi Deutsche Bank’ın eski başkanı, bankanın denetim kurulu başkanlığına atanacak.

Anshu Jain’in başkanlık koltuğuna oturması, Deutsche Bank’ın tarihinde de bir ilke işaret ediyor. Hindistan kökenli İngiltere vatandaşı olan Jain, Avrupa ekonomisinin motor kuvveti olarak görülen ülkesinin en büyük bankasının Alman olmayan ilk başkanı olacak.

48 yaşındaki Jain, 2001’den bu yana bankanın küresel piyasalardaki faaliyetlerini ve yatırımlarını yönetiyordu. Jain’in bankanın kârlarına yapmış olduğu katkılar sebebiyle yatırımcılar tarafından da destek göreceği tahmin ediliyor.

Deutsche Bank’ın diğer başkanı Jurgen Fitschen ise bankanın ulusal piyasalardaki yüzü olmaya hazırlanıyor.

Almanya’nın en büyük bankası bu ikili yönetim şekliyle bir yandan uluslar arası piyasalarda ve yatırımlardaki etkinliğini korurken, bir yandan da ulusal piyasadaki varlığını genişletmeye çalışacak.