Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Catcher Technology Co. ve Rising Nonferrous Metals Share Co. gibi şirketlerin yüksek kar açıklamalarının, ABD'de borç limiti müzakerelerinin küresel ekonomik büyümeye zarar evrebileceği endişelerini bastırmasının ardından alış ağırlıklı seyretti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, Singapur saati ile 13:03'te 1,155.73 puana çıktı ve 8 Temmuz'dan bu yana en yüksek kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.8 yükselirken, Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 0.9'lik bir yükseliş gerçekleştirdi. Hindistan'da Bombay Sensitive Endeksi, Hindistan Merkez Bankası'nın faizi beklenenden daha fazla artırması sonrası, erken saatlerdeki kazançlarını geri vererek yüzde 1.5 düştü.

Catcher, Taipei işlemlerinde, ikinci çeyrek karının açıklamasının ardından rekor seviyeye yükseldi. HSBC Holdings Plc, Credit Suisse Group AG ve UBS AG, bugün Catcher için hisse-fiyat tahminlerini yükseltti. Nonferrous Metals Share Co.'daki yükseliş, nadir metal üreticilerine alım getirdi ve şirketin ilk yarı karının yüzde 750'den daha fazla artış gösterebileceği tahmini sonrası, hisseler Şanghay piyasasında son bir ayın en hızlı artışını gerçekleştirdi.

JPMorgan Asset Management'tan Richard Titherington, "Gelişen piyasalarda büyüme dinamikleri, özellikle şirket karları bakımından, çok daha iyi görünüyor" dedi ve "Asya'daki durum artan bir şekilde bölgedeki iç dinamiklerce yönlendiriliyor. Gelişen piyasalar çok daha sağlam" yorumunda bulundu.