Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere ekonomisinin büyümesi yılın ikinci çeyreğinde yavaşladı.

Ulusal İstatistik Bürosu (ONS), İngiltere'de gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) nisan-haziran döneminde piyasaların beklentilerine paralel yüzde 0,2 oranında büyüdüğünü açıkladı.

Geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,5 oranında daralan İngiltere ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 0,5 oranında büyüme kaydetmişti.

ONS, İngiltere ekonomisinin büyümesinin, sıcak hava koşulları ve Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunaminin etkileri gibi bir kereye mahsus faktörler nedeniyle yavaşladığına işaret etti.

-MALİYE BAKANI OSBORNE: ''BÜYÜME, FIRTINADA GÜVENLİ BİR YERDE OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR''

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, ekonomide açıklanan büyüme oranını, ''Olumlu haber. Fırtınada güvenli bir yerde olduğumuzu gösteriyor'' sözleriyle değerlendirdi.

Ülkenin Ulusal İstatistik Kurumu (ONS) bugün, ekonominin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,2 büyüdüğünü açıklayarak, bir önceki döneme göre ekonomik büyümenin yavaşladığını duyurmuştu.

Muhafazakar Partili Maliye Bakanı Osborne açıklamanın ardından, ''İngiliz ekonomisinin büyümeye ve iş fırsatları yaratmaya devam etmesi, iyi haber. Ayrıca bu haber, uluslararası istikrarsızlık döneminde iyidir. Fırtınada güvenli bir yerde olduğumuzu gösteriyor'' diye konuştu.

Ancak muhalefetteki İşçi Partisinin gölge maliye bakanı Ed Balls, Osborne'un sözlerine karşı çıktı ve büyümedeki yavaşlamanın ''çok ciddi bir problem'' olduğunu ifade etti. Balls, yavaşlamanın Osborne'un vergide artış ve harcama kesintileri kararlarından kaynaklandığını savundu.

İngiliz ekonomisi yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 0,5 büyümüştü.