Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

6 gündür değer kaybeden gelişen piyasalardaki hisse senetleri, bu yılki zirvesinin yüzde 20 altında seyrediyor. Küresel ekonomiye ilişkin endişeler, gelişmekte olan piyasalar endeksini de ayı piyasasına çekti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 3.5 kayıpla 955.77 puana geriledi. Gelişen Piyasalar Endeksi, 2009 yılındaki küresel krizden bu yana ilk kez ayı piyasasına girdi.

Gelişmekte olan piyasalardaki tahvil faizleri ile ABD'nin hazine kağıtlarının getirisi arasındaki fark 2 baz puan artış kaydederek 358 puanla Temmuz 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Rus rublesi, ABD doları karşısında yüzde 3.4 değer kaybederek, gelişmekte olan piyasalardaki para birimlerindeki düşüşe öncülük etti. Rubledeki düşüşte petrol fiyatlarındaki gerileme etkili oldu. Hang Seng Çin Şirketleri Endeksi, bugün açıklanan ve Çin'in Temmuz ayı enflasyonun 3 yılın zirvesini çıktığını gösteren raporun sonrasında yüzde 6.2 geriledi.

Ekonomik dalgalanmanın hisse senedi piyasasını kısa vadede aşağı çekebileceğini aktaran Bosera Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Sun Zhanjun, piyasalardaki karamsarlığın arttığını söyledi.