Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ünlü yatırım uzmanı, Gloom&Boom&Doom Report'un yazarı Marc Faber, Bloomberg HT Araştırma Müdürü Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı. Piyasaların 2 Mayıs 2010'dan beri kötü performans gösterdiğini belirten Faber, ekonomilerdeki zayıflık, Ortadoğu'daki problemler ve güven kaybının piyasaları etkilediğini söyledi. Piyasaların ne zaman ne yöne gideceğini kestirmenin güç olduğunu bildiren Faber, altındaki yükselişe vurgu yaparak yatırımcıların artık ellerindeki kağıtları gerçek varlıklara dönüştürmek istediğini söyledi.

Faber, küresel piyasalarda yaşanan panik dalgasıyla ilgili olarak, "Dünya çapında piyasalar 2009 mart'tan bu yana aşırı satış durumunda. Ancak ben yeni bir yükseliş gerçekleşeceğini ve risk seviyesinin azalacağını düşünüyorum" dedi.

Kısa vadede altın fiyatlarının düşüşe geçeceğini söyleyen ekonomist, uzun vadede altın satın alma tavsiyesinde bulundu.

"FED PARASAL GENİŞLEME AÇIKLAYACAKTIR"

Ünlü yatırımcı, Fed'in bu akşamki toplantısıyla ilgili olarak ise "Fed parasal genişleme açıklayacaktır. Ancak bu açıklama da piyasalar için bir çözüm olmayacak. Para basmak hisse senedi fiyatlarını etkilemeyecek, altın ve diğer emtia fiyatlarını etkileyecektir" ifadesini kullandı.