Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Fed'in dünkü toplantısının ardından faizleri iki sene daha düşük seviyede tutacağını ve ekonomiyi desteklemek için gerekirse değişik araçlar kullanmaya hazır olduğunu açıklamasının ardından yükseldi. Asya hisse senetleri ralli yaparken, ABD endeks vadelileri fazla bir değişiklik göstermedi.

Dünyanın en büyük gıda şirketi  Nestle SA, satışlarının tahminlerin üzerinde gelmesinin ardından yüzde 1.1 yükseldi. Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank AG, kar açıklamasının ardından yüzde 3.8 değer kazandı. Standard Life Plc, artan karının desteği ile yüzde 3.5 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.5 yükselerek, Londra saati ile 08:19'da 235.72 puana yükseldi. Endeks, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinin yüzde 19 altında. Endeks, Avrupa'nın borç krizini kontrol altına alamayacağı ve ABD ekonomisinde yavaşlamanın güçleneceği endişelerinden olumsuz etkilendi. Endeks dün, sekiz günde ilk kez yükselmişti.

IG Markets'in Melbourne ofisinden piyasa analisti Cameron Peacock, "Fed, gelecek iki yıl boyunca faizi sabit tutacağını taahhüt ederek, alıcılara piyasaya dönmeleri konusunda yeterince açık bir mesaj yolladı" dedi ve "Birçok kişi bunun yeni bir başlangıç olmasını ve dikkatlerin tekrar küresel ekonomik büyümeye geçişe çevrileleceğini umut ediyor" yorumunda bulundu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 2.1'lik bir ralli gerçekleştirdi. Eylül vadeli Standard & Poor's 500 endeks kontratı, dünkü yüzde 4.7'lik yükselişin ardından yüzde 0.2 geriledi.