Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiliz News of the World'ün kapanmasına yol açan telekulak skandalının ardından, gazetenin bağlı bulunduğu News Corp.'un adı şimdi de bilgisayar hacklemekle anılıyor. İngiliz mahkemesi, Rupert Murdoch'un News Corp.'unun bilgisayarları hackleyip hacklemediğini araştırıyor.

Polis ve Parlamento şu ana kadar News of the World'de çalışan gazetecilerin ünlü, siyasi ve suçluların kurbanlarının sesli mesajlarını dinleme olayına odaklanmıştu. Ancak İşçi Partisi milletvekili Tom Watson, gazetenin adının bilgisayar hackleme ve diğer bilgi çalma işlerine de karışmış olabileceğini söyledi.

Telekulak skandalını inceleyen "Kültür, Medya ve Spor Komisyonu"nun üyesi Tom Watson, bu tür bilgi sızdırmaların yalnızca telefonlarla kalmayabileceğini, bir sonraki skandalın bilgisayar hackleme olabileceğini söyledi. Watson, önümüzdeki aylarda bunlarla ilgilenilmek zorunda kalınacağını belirtti.

Londra Metropolitan Polisi'nin haber alım taktiklerine ilişkin soruşturmaları, yalnızca News Corp.'la da sınırlı kalmayacak.