Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bloomberg HT Ana Haber'de Yayın Koordinatörü Ali Çağatay'ın sorularını yanıtladı.

Demircan, kamuoyonu meşgul eden Beyoğlu'ndaki sokak müzisyenlerine gelen yasağa dair, "Müzikle ilgili bir yasaklama asla olamaz, müzik hayatın gıdası. Ama gürültüyle müziği ayırmak gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Bundan birkaç sene önce sokak müzisyenleri festivali yaptıklarını belirten Demircan, "O zaman belediye olarak 1-2 grubu da biz teşvik etmiştik. Ancak bu piyasa oluşunca herkes kendini göstermek için buraya gelmeye başladı. Bir de büyük hoparlörler getirmeye başladılar... Sokakta birileri müzik yapacaktır ama kimseyi rahatsız etmemelidir. Yani gürültü konusunda bir mücadelemiz var, müzik konusunda bir düzenleme yok" ifadelerini kullandı.

Beyoğlu'nda sokaktaki masaların kaldırılmasına dair ise Demircan, "Bir ölçü kaçtığında bedelini hepimiz ödüyoruz. Beyoğlu kendi kalitesini yaşayan bir kültür mekanıdır. Ancak eğlenirken, gezerken orada her gün yaşayanlar için orayı ızdıraba çevirmeden yaşamalıyız" dedi.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Talimhane ve İstiklal Caddesi'nde yenilendirme çalışmaları yapıldığını kaydeden Başkan Demircan, Beyoğlu'nda binlerce binanın da yenilendiğini söyledi. Tarlabaşı projesinin gündemde olduğunu dile getiren Demircan bu projeyle bölgenin depreme daha dayanıklı hale geldiğini de sözlerine ekledi.