Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Futbolda şike soruşturmasında dalga giderek genişliyor. Şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in şüpheli olarak talimatla ifadesi alınacak.

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, soruşturmanın şüphelileri arasında yer alan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile Ankaragücü-Fenerbahçe maçına ilişkin telefon görüşmeleri teknik takibe takılan Gökçek'in ifadesinin alınmasını istedi.

Melih Gökçek'e sorguda, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Trabzonspor Başkanı Şener'le yaptığı o telefon görüşmesinin sorulacağı belirtildi.

Şike soruşturmasında bir başka gelişme ise Aziz Yıldırım cephesinde yaşandı

Soruşturmada tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a, Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği mektubunda eleştirdiği soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'ten yazılı bir açıklamayla yanıt geldi.

Savcı Berk, açıklamasında Yıldırım'ın asılsız ve gerçek dışı iddialarıyla soruşturma makamı ile mercilerini baskı altına almayı ve kamuoyunu yönlendirmeyi amaçladığını öne sürdü.

Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı Gül'e yazdığı mektubunda “Sayın savcı benden daha ünlü bir kişiyi alacağını söylemiştir. Bu kişi kimdir ve neden hâlâ çağrılmamış ya da gözaltına alınmamıştır?” şeklinde ifadelere yer vermişti.

Yıldırım'ın ifadelerine karşı çıkan savcı Mehmet Berk, "yürütülen soruşturmalarda şüphelilerin “ünlü, sade vatandaş gibi nitelendirilmeleri veya kendilerine bu sıfatlarına göre muamele gösterilmesi söz konusu değildir" vurgusu yaptı.