Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Apple Inc.'nin CEO'su Steve Jobs'un istifası , S&P 500 Endeksi hisselerinin değerinde 52 milyar dolarlık bir erime getirdi.

Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 endeks kontratı, dün New York saati ile 18:34'te Jobs'un istifasını duyurmasının ardından yüzde 0.6'ya kadar bir düşüş gerçekleştirdi. Endeksin toplam piyasa değeri New York Borsası'nın normal işlemlerinin sona erdiği 16:00 itibariyle 9.34 trilyon dolardı. Aplle hisseleri ise yüzde 5.1 düştü.

Kanser ile mücadele eden ve daha önce karaciğer nakli yapılan 56 yaşındaki Jobs'un görevi devralmasından bir gün önceki tarih olan 29 Temmuz 1997'den bu yana, Apple hisseleri yüzde 9,020 yükseldi. Aynı dönemde, hisselerin toplam değeri 2.08 milyar dolardan 348.7 milyar dolara çıktı. Apple bu ay kısa bir süreliğine Exxon Mobil Corp.'u geçerek dünyanın en değerli şirketi oldu. Jobs'un yerine şirket COO'su Tim Cook getirildi.

Cincinnati merkezli Bahl & Gaynor Inc.'den Matt McCormick, "Apple'ın kaderi Steve Jobs ile yakın bir biçimde tanımlanmakta" dedi ve "Jobs görevdeyken, Apple hissesi daha iyi performans gösterdi. Apple, Cook'un yatırımcılara güven vermesi ve değerini göstermesine kadar, durgun seyredecek. Bu Apple'ın sonu değil, ancak bir dönemin sonu" yorumunda bulundu.