Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, yatırımcıların Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, yarın yapacağı konuşmada, ekonomiyi desteklemek için ilave tedbirler konusunda işaret verip vermeyeceğini tartışmalarının ardından, üç günlük düşüşünü tersine çevirdi.

Gösterge 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi, ABD'de ekonomik toparlanmanın yavaşlamakta olduğu ve Avrupa'da borç krizinin kötüleşmekte olduğu endişelerinin güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırmasının etkisi ile geçen hafta rekor seviyelere düşmüştü. Avrupa ve Asya'da hisse senetleri, Bernanke'nin Jackson Hole konferansında yapacağı konuşmadan bir gün önce yükseldi. İhale öncesi işlemler, bugünkü 29 milyar dolarlık yedi yıl vadeli tahvil ihalesinde faizin rekor düşük seviyede çıkacağını işaret ediyor.

Edinburgh'da RIA Capital Markets Ltd.'nin sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Nick Stamenkovic, "Hisse senedi piyasaları, Bernanke'nin şapkadan tavşan çıkaracağı konusunda iyimser görünüyor. Ancak ABD Hazine tahvilleri piyasası daha temkinli duruyor" dedi ve "Eğer Fed hayalkırıklığı yaratırsa, yeniden riskten kaçış görebiliriz ve Hazine tahvilleri bundan faydalanır" yorumunda bulundu.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi bir baz puan ya da 0.01 yüzde puanı düşerek, New York saati ile 07:17'de yüzde 2.29'a geriledi. Ağustos 2021'de vadesi dolacak yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 3/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 94 sent yükselerek 98 17/32'ye çıktı.

10 yıl vadeli kağıdın faizi 18 Ağustos'ta yüzde 1.97'ye inerek rekor seviyeye gerilemişti. Yedi yıl vadeli tahvilin faizi iki baz puan düşüşle yüzde 1.59'a indi. Bu kağıdın faizi 18 Ağustos'ta rekor seviye olan yüzde 1.31'i görmüştü.

bloomberght.com