Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Steve Jobs'un istifası aslında Apple'da bir dönemin kapandığının işareti olarak değerlendiriliyor.

Google Başkanı Eric Schmidt yaptığı açıklamada, ''Steve Jobs, ABD'nin son 25 yılındaki en başarılı CEO'su. O, olağanüstü bir şirket inşa etmek için bir sanatçının dokunuşu ve bir mühendisin öngörüsünü eşsiz biçimde birleştirdi...O, tarihteki en büyük Amerikan liderlerinden biriydi'' dedi.

Jobs'u, ''insanlık tarihindeki en büyük CEO'' olarak tanımlayan eski Apple çalışanı Guy Kawasaki, ''Birçok fani Steve Jobs gibi bir kişiyi anlayamaz. O sadece farklı bir işletim sistemi'' ifadesini kullandı.

Jobs'u destansı bir kişi olarak tanımlamak için ''karizmatik, ileriyi gören, zalim, mükemmeliyetçi ve diktatör'' gibi ifadeler kullanılırken, Jobs, teknoloji dünyasının şimdiye kadar bilinen en büyük hayalperesti olarak da tanınıyor.

eBay'ın eski yöneticisi Meg Whitman, ''Steve Jobs bizim kuşağımızın iş dahisi. Onun Aplle'a katkılarının, teknolojiye katkılarının, açıkçası Amerika'ya katkılarının iş dünyasında benzeri yok. O hayret verici biri'' diye konuştu.

Yazılım şirketi Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, Jobs için, ''teknoloji dünyasındaki en ilham verici kişi'' tanımlamasını yaparken, ABD Başkanı Barack Obama, Jobs'u ''Amerikan rüyasının simgesi'' olarak görüyordu.

Steve Jobs'un istifası onu ''sadece Apple'ın değil tüm teknoloji dünyasının simgesi'' olarak gören dünyadaki hayranlarını da üzdü.

Jobs hayranları onunla ilgili görüşlerini bloglarda ve Twitter'da yazdıkları mesajlarla dile getirdiler.

İngiliz yazar ve gazeteci Tony Parsons twitter sayfasında, ''Steve Jobs çağımızın Leonardo da Vinci'siydi. Bu yüzden sana teşekkür ederim, sensiz herşey eciş bücüş, zor ve can sıkıcı olacak'' ifadesini kullandı.

Şanghay'daki Apple mağazasından Belinda Liu, ''iPhone 5 piyasaya çıkmadan önce istifa etmesine şaşırdım. Haberleri duyduğumda şoke oldum'' diye konuştu.

Singapur'da bilim ve teknoloji sektöründe çalışan Sean Jie ise, ''Jobs'un ayrılışının, Apple ürünlerini alıp almayacağım konusundaki kararlarımı etkilemesi mümkün değil. O uzun bir sürede bir şirket ve kültür yarattı ve bu bir gecede değişmeyecek'' dedi.