Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Bloomberg HT'ye özel olarak yaptığı açıklamada belli aralıklarla Döviz satışı yaptıklarını belirterek, "6 Temmuz'dan bu yana 160 milyon dolar ve 120 milyon euro sattık" dedi.

Türk Ticaret Bankası'nın satılıp satılmayacağına dair soruya da Gül; "Bankanın davası bitmek üzere, eğer olumlu sonuçlanırsa bankayı satabiliriz" yanıtını verdi.

Arap-Türk bankasındaki Libya hisselerini serbest bırakabileceklerini açıklayan Başkan, bankanın dondurulan Libya hissesi için yeni yönetimi beklediklerini söyledi.

Garanti Yatırım ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, TMSF'nin gerçekleştirdiği döviz satışının büyük bir miktar olmadığını belirterek "Kamu kurumlarından bu tarz haberler gelmesi piyasaları hareket ettirme anlamında çok etkili olmaz" dedi.  

Türkiye İş Kurumu (İşkur) da geçtiğimiz günlerde 165 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleştirdiğini belirtmişti. İŞKUR Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, fonun karlılığı korumak için zaman zaman ekonomik konjonktürü de takip ederek döviz satışı yaptıklarını söylemişti.