Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, işsizlik başvurularının beklenmedik bir şekilde yükselmesinin, milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın 5 milyar dolar tutarında Bank of America Corp. hissesi alma konusunda anlaşmaya varmasının etkisini gidermesinin ardından, kazançlarını geri verdi.

Dün itibariyle bu yıl yüzde 53 düşüş gösteren Bank of America hisseleri bugün yüzde 16 yükseldi ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'ndeki finans grubunun yüzde 2.4 düşmesine öncülük etti.Buffett'in sahibi olduğu Berkshire Hathaway Inc., Bank of America'da yıllık yüzde 6 temettü ödemesi olan tercihli hisse alımı konusunda anlaşmaya vardı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 düşerek, New York saati ile 09:53'te 1,176.07 puan seviyesine geriledi. Nasdaq Endeksi ise yüzde 0.4 düştü. Nasdaq vadeli kontratı, işsizlik başvurularındaki artışın etkisi ile gün içinde yüzde 1.2'lik bir kayıp yaşadı.

Dallas'ta Westwood Management Corp.'tan Mark Freeman , "Bank of America'nın duyurusu piyasanın ihtiyacı olan doz. Zira piyasada güven eksikliği vardı" dedi ve "Yatırımcılar buna bakacak ve 'eğer Buffett yatırım yapma konusunda istekliyse, düşüşler fiyatlanmıştır ve ortada bir fırsat var' diyecek" yorumunda bulundu.