Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın DAX Endeksi'nin regülatörlerin hisse senedi piyasalarına yeni kısıtlamalar getirmeyi planlaması ile son 15 dakika içinde yüzde 4 sert düşüşünden etkilenen Avrupa Borsaları üç günlük yükselişin ardından günü ekside kapadılar.

RWE AG'den Allianz SE'ye şirket hisselerinin değer kaybı sonucu Alman Endeksi'nde değer kazanan her bir hisse başına 6 hisse düşüş yaşadı. Stop & Shop market zincirinin Alman yatırımcısı Royal Ahold NV hisseleri beklenmedik bir kar düşüşü açıkladıktan sonra yüzde 6'dan daha fazla değer kaybetti. Fransa'nın ikinci büyük bankası Credit Agricole SA, analistlerin tahminlerinden daha az kar kaybı açıkladıktan sonra bankanın hisseleri yüzde 4.8 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.2 düşüşle Londra'da 227.03 seviyesinden kapandı.  Avrupa ve ABD'deki borç krizinin yatırımcıyı küresel ekonomik toparlanmanın yavaşladığı konusunda endişelendirmesi ile endeks, bu yıl içinde hala daha yüzde 22 kayıpta görünüyor. 

Bloomberg'in verilerine göre son 15 dakika içinde yüzde 4.1 değer kaybeden Dax Endeksi'nde toplamda 50.000 kontrat yarım saat içinde el değiştirdi.