Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisinin orta ölçekli toparlanmasına devam edeceğini savunan Kansas City Fed Başkanı Thomas Hoenig, QE3’ün iyi bir fikir olduğuna inanılmaması gerektiğini söyledi.

Hoenig, ABD ekonomisinin borçlarını azaltmasının, yeni bir tahvil alım programı uygulamaktan daha iyi ve etkili bir çözüm olduğunu savundu. Kansas Fed Başkanı aynı zamanda çift dipli resesyon ihtimali görmediğini de belirtti. Hoenig, tüketici ve şirketlerin borç oranlarını azaltmasıyla birlikte, ekonominin yeniden orta vadeli toparlanmasına geri dönebileceğini belirtti.

Bugün Jackson Hole’da gerçekleşecek merkez bankaları toplantısını ağırlayacak olan Kansas City Fed Başkanı, dünyanın en büyük ekonomisi ABD için yılın geri kalanında yüzde 2 ila 2.5 oranında büyüme öngördü.

Hoenig, ABD ekonomisine ilişkin 2 karamsar imalat verisinin üzerinde çok durulmaması gerektiğini savunarak, Richmond ve Philadelphia Fed’in zayıflığa işaret eden imalat raporlarının, piyasaların sert düşüş kaydettiği sırada hazırlanmış olduğunu, bu sebeple o dönemdeki belirsizlikleri de yansıttığına dikkat çekti.

Fed’in aşırı gevşek para politikasına karşıtlığıyla bilinen Hoenig, tüm bunlara rağmen Fed’in saygın bir kurum olduğunu ve tüm ekonomi için tek bir gecede çözüm bulunamayacağını ifade etti.