Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Düşüş kaydetmiş olması beklenen dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin büyüme verilerinin ve Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Jackson Hole'daki konuşmasının öncesinde Asya Borsaları, kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi.

Sörf kıyafetleri üreticisi ve satışlarının yarısını batıdan alan Billabong International Ltd., ABD'de ilk işsizlik başvurularındaki beklenmedik artışın etkisiyle yüzde 6.6 düştü. ABD'li mağazaların oyuncak ve giysi tedarikçisi Li&Fung Ltd. yüzde 1.8 değer kaybetti. Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük bankası Industrial & Commercial Bank of China Ltd., ilk yarı kâr rakamlarının yüksek gelmesi üzerine yüzde 3.3 değer kazandı.

Günün erken saatlerinde yüzde 0.4'lük artış ve yüzde 0.2'lik kayıplar arasında seyreden MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 artışla 119.80 puana yükseldi. Yatırımcılar, Fed'in daha fazla parasal genişlemeye gidip gitmeyeceğinin sinyallerini almak için bugün Bernanke'nin Jackson Hole'daki konuşmasını takip edecek.

ABD'de çift dipli resesyona ilişkin risk senaryolarının arttığına dikkat çeken Tokyo'daki United Investments Co.'nun fon yöneticilerinden Warit Kathong, insanların bu sıralar çok temkinli olduğunu ve Bernanke'nin konuşmasını beklediklerini söyledi.