Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Zayıflayan ABD ekonomisini desteklemek için Fed'in harekete geçip geçmeyeceğini görmeye çalışan yatırımcıların değişen beklentileri arasında Tokyo Borsası dalgalı seyir izledi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün ve Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities'in şirketin yatırım notunu indirmesinin etkisiyle, AOC Holdings Inc. yüzde 3.8 değer kaybetti. Kyowa Hakkı Kirin Co., hisselerini geri satın alma planlarını açıklamasının ardından yüzde 3.8 yükseldi. Bu yıl kazançlarının neredeyse yarısını kaybeden çip üreticisi Elpida Memory Inc. yüzde 11 primlendi.

Nikkei 225 Endeksi önce yüzde 0.2 değerlendi; ardından günü yüzde 0.1 düşüşle 8,763.22 puandan kapadı. Topix Endeksi ise yüzde 0.1 kazançla 752.60 puan seviyesine çıktı. Bu hafta Nikkei endeksi yüzde 0.5; Topix Endeksi ise yüzde 0.1 artış kaydetti.

Yatırımcıların Fed'in açıklamalarına ilişkin tahminler yürüttüğünü belirten Tokyo'daki Mizuho Trust&Banking Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Hitoshi Asaoka, hiç kimsenin toplantının nasıl sonuçlanacağına ilişkin bir fikri olmadığını ve şu an her şeyin spekülasyonlardan ibaret olmasından ötürü, yatırımcıların belirli bir pozisyon almasının güçleştiğini söyledi.

Japon Başbakanı'nın istifasının öncesinde geçirilmesini şart koşmuş olduğu iki yasa, bugün Japon Parlamentosu'nda onaylandı. Kan, bugün basın açıklaması yapacak.