Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uluslararası Çalışma Örgütü ILO tarafından yayınlanan bir rapora göre, G-20 ülkeleri içinde küresel krize rağmen 2008'den bu yana istihdamı artıran ülkeler sıralamasında Türkiye birinci geliyor.

ILO'nun, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD ile ortak hazırladığı raporda, küresel krizin başladığı 2008 yılından bu yana geçen üç yıl içinde, 2011 yılı ilk çeyreği itibariyle istihdamı en fazla artıran ülkeler sıralamasında Endonezya ikinci, Brezilya ise üçüncü sırada yer alıyor. Bu ülkeleri de 4. sırada Almanya izliyor.

G-20 ülkeleri içinde yine aynı süre içinde istihdam açısından en fazla kötüye giden ülkelerin başında İspanya ilk sırada gelirken, bu ülkeyi de Güney Afrika ve ABD izliyor.

Uluslar arası Çalışma Örgütü’nün tablosuna göre, G-20 içinde son üç yıl içinde işsizlik oranının en fazla arttığı ülke olarak İspanya gösterilirken, bu ülkeyi ABD ve İngiltere'nin izlediği görülüyor.

G-20 içinde işsizlik oranını en fazla düşüren ülkeler sıralamasında Brezilya ilk sırada gelirken, Endonezya ikinci sırada yer alıyor.