Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Devlet Başkanı Dimitry Medvedev ile anlaşmazlık yaşayan Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü, Maliye Bakanı Kudrin'in istifasını verdiğini, Kremlin'in  bunu hemen kabul ettiğini belirtti.

Medvedev, görevinden ayrılmasını istediği 11 yıllık Maliye Bakanı Aleksey Kudrin'in istifasını vakit geçirmeden imzaladı.

Rus basınına göre, istifa eden Maliye Bakanı Kudrin, Washington'daki temasları sırasında yaptığı açıklamada, Medvedev'in başkanlığındaki hükümette çalışmak istemediğini belirtmiş ve "aramızda yaşanan tartışmalar bu hükümette yer almama izin vermiyor" demişti.

Kudrin'in gazetecilere yaptığı açıklamaları “uygunsuz” olarak niteleyen  Medvedev ise  “bir bakan olarak Devlet Başkanı'nın politikalarını kim kabul etmiyorsa, o zaman gidebilir” açıklamasını yaptı. Medvedev’in açıklamalarının sonrasında istifa eden Kudrin, 11 yıldır Maliye Bakanlığı görevini sürdürüyordu.

Aleksey Kudrin, özellikle 2008 yılında yaşanan ekonomik krizin atlatılmasında önemli rol oynamıştı.

Kudrin'in istifası rubleyi dolar karşısında son 2 yılın en güçsüz seviyesine getirirken, uzmanlar, yatırımcıların Kudrin'i Rusya’daki finansal istikrarın garantörü olarak gördüğüne dikkat çekti.

Medvedev, 2012 yılında yapılacak Devlet Başkanlığı seçimine Başbakan Vladimir Putin'i aday gösterdiğini açıklamıştı.

Medvedev'in de Birleşik Rusya Partisi'nin birinci sıra adayı olarak Aralık ayındaki seçimlere katılacak ve kazanırsa Başbakanlığı üstlenecek.