Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, politika yapıcıların Avrupa borç krizinin daha da kötüleşmesini önleyecek yönde harekete geçeceği spekülasyonuna bağlı olarak yükseldi. Bu hareket, New York açıldığında Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin yükselişini üçüncü güne de taşıyabileceğini işaret ediyor.

Aralık vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 1.1 yükselerek, Londra saati ile 10:10'da 1,171.1 puana çıktı. Dow Jones endeks kontratı ise 122 puan ya da yüzde 1.1 yükselerek 11,094 puana ulaştı.

Londra'da Octopus Investment Ltd.'den şef yatırım yetkilisi Lothar Mentel, "Acil birşeylerin yapılması gerektiği yönündeki algılamanın artıyor görünmesi cesaret verici" dedi ve "Bu dünyanın gerçekten ihtiyaç duyduğu şey büyüme" yorumunda bulundu.

S&P 500 Endeksi 30 Haziran'dan bu yana yüzde 12 düştü ve küresel ekonominin yavaşlamakta olduğu endişelerine bağlı olarak, 2008'den bu yana en büyük çaplı çeyrek dönem düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Geçen hafta, Yunanistan'ın iflasının kaçınılmaz olduğu ve Avrupa'nın hasarı önleyemeyeceği endişeleri sonucu, ABD hisse senetlerinin değeri 1 trilyon dolar erimişti.