Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, bugün ABD'de açıklanacak olan ekonomik büyüme ve işsizlik başvuruları verileri öncesi yükseliyor. Bu hareket, New York Borsası açıldığında, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin beş günde dördüncü yükselişini yapabileceğini işaret ediyor.

ABD'nin en büyük aluminyum üreticisi Alcoa Inc. ve ülkenin ikinci büyük bankası JPMorgan Chase & Co.,  Avrupa'daki işlemlerde yüzde 1'in üzerinde kazançlar gerçekleştirdi. Advanced Micro Devices Inc. tahminlerini düşürmesinin ardından yüzde 6 değer kaybetti.

Aralık vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.7 yükselerek, Londra saati ile 10:37'de 1,156.6 puana çıktı. Kontrat gün içinde yüzde 0.7 düşüş göstermişti. Dow Jones endeks kontratı ise 76 puan ya da yüzde 0.7 yükselerek 11,052 puana ulaştı.

Paris'te Ofi Patrimoine'den fon yöneticisi Jacques Porta, "Piyasa biraz soluklanmaya başladı" dedi ve "Borç probleminden ziyade ekonomi üzerinde odaklanmaya başladık. İstihdam rakamlarını gözlüyoruz" dedi.

ABD hisse senetleri dün, Avrupa liderlerinin Yunanistan'ın borç sorununun çözümü konusunda bölündüğüne yönelik endişelere bağlı olarak düştü ve S&P 500 Endeksi üç günlük rallisini durdurdu. Geçen hafta dört gün süren satış dalgası ABD hisse senetlerinin 1 trilyon dolar erimesine neden oldu.