Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD büyüme ve istihdam rakamlarının tahminlerin üstünde açıklanması ve Alman poltikacıların euro bölgesi iin kurtarma fonunu genişletmeleri ile Avrupa hisse senetleri son beş günde dördüncü kez ortalama olarak günü artıda kapattılar.

BNP Paribas SA ve UBS AG hisseleri yüzde 3'ten fazla hızlı yükseliş göstererek banka hisselerinin çıkışına öncülük ettiler. avrupa'nın en büyük giyim perakendecilerinden Hennes & Mauritz AB, tahminlerin üstünde kazanç açıkladıktan sonra şirketin hisseleri yüzde 6.8 değer kazandı. Birçok küresel yatırımcının Çin'in büyümesinin yavaşlayacağına inanması ile Swatch Group AG hisseleri ise lüks tüketim üreticilerinin hisselerinin düşüşüne öncülük etti.

Stoxx Avrupa 600 Endeksi, gün içinde 15 kez kazanç ve kayıp arasında gidip geldikten sonra yüzde 0.7 tırmanarak Londra'da TSİ 18.43'te 228.9 seviyesine ulaştı. 2008'den beri en kötü çeyreğine yaklaşan endeks, yüzde 16 gerilerken ağustostaki yüzde 10'luk kaybın ardıdnan bu ay ise yüzde 3.6 değer kaybında görünüyor.

 

"ABD verileri hisseler için pozitif yönde bir destek oldu." diyen Schroeder Equitie portföy danışmanı Daniel Weston, "Avrupa, politik istikrar adına umut vaad ediyor." yorumunda bulundu.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 16'sı günü artıda tamamladı. Almanya'nın DAX ve Fransa'nın CAC 40 Endeksleri yüzde 1.1 değer kazanırken İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise madencilik şirketlerinin kayıpları sebebbiyle yüzde 0.4 değer kaybetti.