Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tahminlerin altında gelen işsizlik başvurusu rakamalrı ile büyüme verisinin tüketici ve teknoloji hisseleeine baskın gelmesi ile ABD hisse senetlerinin çoğu günü artıda kapattı, Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 1'lik kayıptan sıçradı.

S&P 500 Endeksi önceden yüzde 2.2 kadar yükselip kayıp verdikten sonra New York'ta TSİ 23.00'te yüzde 0.81 artışla 1,160.39 seviyesine ulaştı. Dow Jones Endüstri Endeksi yüzde 1.30 çıkışa 1,154.00 seviyesinden kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.43 düşüşle 2,480.76 seviyesine geriledi.

"Öyle bir piyasadayız ki insanlar neyin kötü gittiğine göre hareket ediyorlar ve şimdi de hisselerde uzun pozisyon için olasılık göremiyorlar." diyen RBC Wealth Management hisse stratejisi yöneticisi Philip Dow, "Çok fazla işlem kalabalığı var ve yatırımcı da kısa döneme odaklanmış durumda." yorumunda bulundu.

Avrupalı yetkililerin Yunanistan'ın borç krizini çözme konusunda ikiye bölündüğü endişesi ile ABD hisse senetleri dün değer kaybederken S&P 500 Endeksi de üç günlük rallisine ara vermişti. Yunanistan krizinin küresel ekonomiyi resesyona sürükleyeceği endişesi ile geçtiğimiz haftaki dört günlük kayıpta 1 trilyon dolar değerinde hisse senedi eridi.