Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği , IMF ile Avrupa Merkez Bankası temsilcilerden oluşan Troyka Heyeti, Yunan halkının protesto gösterileri arasında Yunanistan'a döndü.

Troyka Heyeti’nin Yunanistan'ın borçlarını azaltma yolunda kaydettiği ilerlemeleri değerlendirdiği temasları bu protestoların gölgesinde yeniden başladı.

Medyaya sızan haberlere göre, Yunan Hükümeti’nin Troyka Heyeti ile dün gerçekleştirdiği görüşme, “olumlu ve yapıcı” bir atmosferde geçti.

Troyka Heyeti, Yunanistan’da yeniden başlayan inceleme çalışmalarının ardından ülkenin kurtarma fonunun gelecek kısmını almak için gerekli olan reform hedeflerini yerine getirmediğine karar verecek.

Haberlere göre, inceleme ekibinin Yunan yetkililerle görüşmeleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Troyka Heyeti, Yunanistan'daki incelemelerini tamamladıktan sonra Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Ekim ayında Atina'yla ilgili durum değerlendirmesi yapacak. Euro Bölgesi Maliye Bakanları’nın toplantısı 4 Ekim'de yapılacak.

Troyka yetkililerinin görüşleri, Yunanistan'ın büyük ihtiyaç duyduğu 110 milyar euroluk ilk kurtarma paketinin 6. taksidi olan sekiz milyar euronun serbest bırakılmasında belirleyici rol oynayacak.

Kredi diliminin serbest bırakılması yönündeki temel engellerden biri olan tartışmalı yeni emlak vergisi sorunu, Salı günü tasarının Yunanistan Parlamentosu’nda kabul edilmesiyle giderilmişti.

Heyet,  Yunanistan'ın AB ve IMF ile yaptığı kurtarma paketindeki mali hedefleri yerine getirmediği gerekçesiyle bu ay başında Atina ziyaretlerini kısa keserek ülkeden ayrılmıştı.