Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman, 320 milyon dolar yatırımla kurulacak iki düzcam hattıyla Trakya Cam Sanayii A.Ş'nin Türkiye'deki toplam üretim kapasitesinin yılda 2 milyon tona ulaşacağını bildirdi.

Ahmet Kırman, yaptığı açıklamada, Şişecam'ın Düzcam Grubu ana şirketi Trakya Cam'ın, Ankara–Polatlı Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştireceği 320 milyon dolarlık yatırımla iki düz cam hattı daha kuracağını belirtti.

Yeni yatırımın 300 kişiye doğrudan istihdam sağlayacağını kaydeden Kırman, yaklaşık 320 milyon dolar tutarında yatırım harcaması ile gerçekleştirilecek, her biri 900 ton/gün brüt cam çekişli iki yeni hat ile Trakya Cam'ın Türkiye'de toplam düzcam üretim kapasitesinin yılda 2 milyon tona ulaşacağını kaydetti.

Kırman, Trakya Cam'ın, yüzde 85 oranında iştiraki bulunan bağlı ortağı Trakya Polatlı Cam Sanayii A.Ş. bünyesinde, Ankara–Polatlı Organize Sanayi Bölgesinde kuracağı iki düzcam hattı ile Türkiye'de 8 düz cam (float) hattına ulaşacağını ifade etti.

Ankara-Polatlı'da gerçekleştirilen yatırımın; Kırklareli-Lüleburgaz, Mersin-Tarsus ve Bursa-Yenişehir'in ardından Trakya Cam'ın Türkiye pazarındaki dördüncü büyüme bölgesi olacağını belirten Kırman, düzcamın girdi olarak kullanıldığı; yapı, otomotiv, mobilya ve beyaz eşya sektörlerindeki büyüme beklentileri doğrultusunda Türkiye pazarında oluşan talebe, gerek miktar gerek yüksek kaliteli yeni ürünler ile cevap verme hedefi doğrultusunda yürütülecek bu yatırımların 2013 yılından itibaren kademeli olarak devreye alınacağını bildirdi.

Ahmet Kırman, Trakya Cam'ın, kütle ve yalın üretim mahiyetini taşıyacak bu yatırımı ile aynı zamanda maliyet verimliliği sağlamayı amaçladığını vurgulayarak, Trakya Cam'ın, Türkiye pazarına sunduğu lojistik hizmet etkinliğini artırmayı, dağıtım kanalını güçlendirmeyi ve bu suretle rekabet gücünü yükseltmeyi de hedeflediğini, ayrıca, Rusya ve Bulgaristan'da diğer yatırımlarını da eşzamanlı olarak sürdürdüğünü kaydetti.