Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Brown Brothers Harriman&Co., euronun dolar karşısında önceki gün kaydettiği gün içi yükseğin, paritenin yeniden düşüş trendine başlamadan önce bir soluklandığının kanıtı olabileceğini söyledi.

Brown Brothers'ın küresel Döviz stratejileri müdürü Marc Chandler, Ağustos'tan bu yana yüzde 6.6 değer kaybeden euronun, önceki gün ulaştığı yükseğinin üzerinden bir kapanış gerçekleştirmesi hâlinde, dolar karşısında 3-4 gün ralli yapacağını belirtti. Euro dün Avrupa Merkez Bankası'nın bölge ekonomisini desteklemek üzere banka kredilerini yeniden başlatmasının etkisiyle yükselişe geçti.

3. çeyreğinin geride bırakılmasıyla, bu seyirin dördüncü çeyreğin başındaki kısa bir düzeltme rallisi olduğunu belirten Chandler, "önceki günkü düşükleri çıkarırsak, dün, önceki günkü yükseklerin üzerinde seyrettik. Eğer o seviyelerden bir kapanış gerçekleşirse, bu bir trend değişikliğine işaret eder" dedi.

Euro dün yüzde 0.6 değerlenerek, 1.3348'den 1.3434'e yükseldi. Euro, önceki gün içinde 1.3384'le en yüksek seviyesini kaydetmişti. Euro/Dolar paritesi dün aynı zamanda 1.3242 seviyelerine kadar da geri çekilmişti.

Avrupa'nın ortak para birimi bu yıl Yunanistan'ın temerrütünün diğer ülkelere de yayılacağına ilişkin endişelerin etkisiyle sert düşüş kaydetti.

Chandler, euronun 1.3566 seviyesinden 20 günlük hareketli ortalamaya kadar çıkabileceğini öngördü. Teknik analist aynı zamanda euronun bu yılı dolar karşısında 1.29 düzeyinden tamamlamasını bekliyor.