Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Philip Rösler, Alman işadamlarını Yunanistan'a yatırım yapmaya çağırdı.

Kalabalık bir Alman işadamları grubuyla birlikte Yunanistan'ı ziyaret eden Rösler, Atina'da düzenlenen Yunan-Alman iş forumunun açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik sıkıntı içinde bulunan ülkenin sadece Yunanistan olmadığını, tüm Avrupa'nın ve dünyanın zor bir dönem yaşadığını söyledi.

Yaşanan krizin en büyük nedeninin rekabet eksikliği olduğunu ifade eden Rösler, "Ancak, zor dönemlerde başımızı öne eğmek yerine, kolları sıvayarak daha çok çalışmak ve uygun ortakları bulmak gerekir. Biz bunun için buradayız" dedi.

Rösler, Atina'da Yunan hükümet yetkilileriyle sürdürülen temasların olumlu geçtiğini belirterek, görüşmeler sonunda iki ülke arasında, yatırımlarla ilgili bürokratik engellerin azaltılması, yatırımların hukuki açıdan güvence altına alınması ve yatırımların finanse edilmesi konularıyle ilgili bir işbirliği mutabakatı imzalanacağını açıkladı.

Bu konuda Avrupa Yatırım Bankasıyla görüşmelerin sürdüğünü belirten Rösler, Alman işadamlarını bu konudaki destek finansmanlarından yararlanarak, Yunanistan'a yatırım yapmaya çağırdı.

Rösler ayrıca, Yunan ve Alman yetkililer arasında sürdürülen görüşmelerde iflasın gündem konusu olmadığını belirterek, "Bizim konumuz Avro Kuşağındaki tüm ülkelerin ve de Yunanistan'ın desteklenmesi" diye konuştu.

Yunanistan ziyaretinde Rösler'e Alman Sanayiciler Birliği'ne (BDI) üye Alman şirketlerinin yöneticilerinden oluşan yaklaşık 70 kişilik bir heyet eşlik ediyor.