Advertisement
HABERLER ABONE OL

Polonya'ya "demokrasi öğrenmeye" giden Tunus, Mısır ve Libya'dan beşer temsilci Polonya'da Dışişleri Bakanlığı ve Seçim Komisyonu yetkilileri ile bir araya geldi.

Gazetecilere açıklama yapan Mısır ve Tunus delegasyonlarının liderleri, ülkelerinde yapılacak tarihi seçimlerin en demokratik şekilde gerçekleştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Mısır Seçim Komisyonu Başkanı Abdül Muaz, "Devrimin en önemli sloganlarından 'özgür seçim'e ulaşılması için her türlü çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Libya delegasyonu lideri eski siyasi tutuklu Muhammed Abunnaja da Libya'nın bir daha asla "diktatörlük ya da tiranlık" olmayacağını ve seçim zamanı geldiğinde, tüm tarafların temsil edilmesi için demokratik bir yolun bulunacağını söyledi.

"Arap Baharı" olarak adlandırılan rejim karşıtı gösteri ve eylemlerin ardından Tunus'ta 23 Ekim'de, Mısır'da Kasım ayı sonunda seçim düzenlenecek.

Tunus, Mısır ve Libya delegasyonları, pazar günü Varşova'da sandık başına da giderek oy verme ve sayım işlemlerini izleyecek.