Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin yavaşlamaya ilişkin endişelerin arttığı sırada tarımdışı istihdam verilerinin beklentileri aşması ABD'deki hisse senetlerini destekledi. Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 değerlenerek 1,167.08 puana yükseldi ve bu haftaki kazançlarını genişletti.

Endeks bu hafta düne kadar yüzde 3 değerlendi. 30 yıllık hazine kağıtlarının getirisi Temmuz'dan bu yana en büyük yükselişini kaydetti.

Düşüş görülmediğini söyleyen BlackRock Inc.'in IShares biriminin baş yatırım stratejisti Russ Koesterich, bu noktaya kadar piyasanın resesyonu fiyatladığını, ancak istihdam verilerinin iyi haber olduğunu belirtti. Koesterich, küresel ekonomiye ilişkin karamsar bir algıya sahip olunmadığı sürece, hisselerin oldukça ucuz ve tahvillerin pahalı olduğunun söylenilebileceğine dikkat çekerek, "eğer Avrupa'da istikrar sağlanırsa, o zaman hisselerde dibi gördüğümüzü söyleyebilirz" dedi.

S&P 500 Endeksi bu hafta Nisan'daki zirvesinden yüzde 20 değer kaybederek ayı piyasası sınırına girmekten yüzde 1'lik bir farkla kurtuldu. Avrupa'daki borç krizine ilişkin endişeler endeksi 1 yılın en düşük seviyesine geriletti.