Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dublin'de Bloomberg TV'ye açıklamada bulunan Kenny, dış yardım alan üç Euro  Bölgesi ülkesi arasında, yardım programını ilk tamamlayan ülke olmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu yılki bütçe hedefinin üstesinden gelmeyi umduklarını söyleyen Kenny, uluslararası tahvil piyasalarına mümkün olan en kısa zamanda geri dönmeyi isteklerini de kaydetti.

Başbakan Enda Kenny, bugün Dublin Kalesi'nde başlayan 2. Küresel İrlanda Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada da, ülke ekonomisinin gidişatına ilişkin olumlu ifadeler kullandı.

İrlanda'nın uluslararası toplum içinde yeniden saygın ve etkili bir konuma yerleşebilmesi için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Kenny, hükümetin temel hedeflerinden birinin yeni iş alanları yaratılması olduğunu belirtti.

İrlanda'nın 2010 yılında gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 32,4'üne ulaşan bütçe açığının bu yıl yüzde 10,6'ya gerilemesi bekleniyor.

Geçen yılın sonunda Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan yardım talep etmek durumunda kalan İrlanda, bütçe hedefini karşılayabilmek için, 2012'de de en az 3,6 milyar euro tasarruf etmeyi planlıyor.