Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mısır'ın başkenti Kahire'de, Hristiyan göstericiler ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmalar halen devam ederken, olaylarda ölenlerin sayısının 24'e yükseldiği bildirildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, akşam saatlerinden itibaren başlayan çatışmalarda 24 kişinin öldüğünü, 86'sı asker olmak üzere 213 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bazı medya kuruluşları olaylarda ölen kişiler içerisinde askerlerin de bulunduğunu ileri sürerken, Mısır devlet televizyonu olaylarda en az 3 askerin öldüğünü ve ölen askerlerin vücutlarından ateşli silah mermileri çıktığını ileri sürdü.

Bağımsız El Masry El Yovm Gazetesi'de gösteriler sırasında makineli tüfek mermileri taşıyan Hristiyan göstericilerin fotoğraflarını yayımladı.

Güneydeki Asvan kentinde bir ruhsatsız bir ibadethanenin valilik tarafından yıkılmasını protesto eden Hristiyanlar, başkent Kahire'deki Mısır Enformasyon Bakanlığı ve devlet televizyonun bulunduğu bina önünde güvenlik güçleri ile çatışmaya başlamışlar ve olaylar büyümüştü.

Mısır'dan yayın yapan özel On televizyonu bir çok protestocunun halen Abdul Menem Riyad ve Tahrir Meydanı'nda olduğunu ve sokağa çıkma yasağına uymadıklarını iddia etti.


-Mısır Başbakanı Şeref: "Olup bitenler ülkeyi parçalamaya yönelik bir plandır"

Mısır'daki kanlı çatışmaların ardından Mısır devlet televizyonunun telefon ile bağlandığı Başbakan İsam Şeref, başkent Kahire'de meydana gelen çatışmaların Hristiyan-Müslüman çatışması olmadığını, ülkeyi parçalamaya yönelik bir plan olduğunu söyledi.

Mısırlılar'ı birlik olmaya çağıran Şeref, kanunu sert bir şekilde uygulayacaklarını, bu olayın ardındaki güçlerin cezalandırılacağını ifade ederek, ibadet yerlerinin korunması için her ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

"Mısır'ı demokrasiye götürecek seçimlerin yapılmasını engellemeyi amaçlayan bir komplo seziyoruz" şeklinde konuşan Şeref, olayların arkasındaki gizli elleri de keseceklerini söyledi.

Şeref, Mısır Başbakanlığı'nın Facebook'da bulunan hesabından yaptığı açıklamada ise Mısırlılar'ı birlik olmaya çağırdı.

Çatışmaları kınayan Şeref, geleceği korumak isteyen Mısırlılar'ın, din ve mezhep çatışmasından uzak durmaları gerektiğini vurgulayarak, "Bu ateş herkesi yakar" şeklinde konuştu.