Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

 

Avrupa'nın borö krizi ile başa çıkacağına dair beklentilerle ABD vadelileri tırmanırken güvenli para birimlerine olan talep azaldı; yen ve dolar, işlem gördükleri majör para birimleri karşısında geriledi.

Fransız ve Alman liderlerin bankaların yeniden sermayelendirilmeleri konusunda güvence vermelerinin ve Yunanistan'ın euro bölgesinde kalması konusunda sorumluluklarının bilincinde olduklarını vurgulamalarının ardından euro, 16 majör para birimi karşısında değer kazandı. Yükseliş kaydettiği tahmin edilen Güney Pasifik istihdam verilerinin öncesinde Avustralya doları, ABD doları karşısında üst üste beşinci günde de yükseldi.

Yen; 7 ekim tarihinde New York'taki 102.66 euro seviyesinden Singapur'da yerel saat ile 10.43'te 103.21 euroya geriledi. Yen, dolar karşısında ise pek fazla değişim göstermeyerek 76.75 dolarda kaldı. Euro ise dolar karşısında yüzde 0.5 artışla 1.3448 dolar oldu.

Standard & Poor’s 500 Endeks vadelileri yüzde 1 değer kazandı. Japon finans piyasaları ve ABD Hazine tahvilleri ise ulusal tatil sebebiyle bugün kapalı.